Alle brancher behøver kommunikation

Der findes ingen brancher, der kan klare sig uden at kommunikere. Hvis man ikke kommunikerer, så eksisterer man simpelthen ikke. Hvis man gerne vil have kunder, så bliver man nødt til at fortælle dem, hvor de skal henvende sig, for at finde netop dig. 

Kommunikation er nøglen

Alt hvad du sender ud af din virksomhed, er kommunikation på den ene eller anden måde. Dine reklamer er det tydeligste eksempel på udgående kommunikation, men også pressemeddelelser og indlæg i den offentlige debat er kommunikation. Og der findes også ting, som du sikkert ikke var klar over, er en del af din udgående kommunikation. Hvordan er dine medarbejdere for eksempel klædt? Har de ens figursyede uniformer og virker soignerede, eller er de klædt i træningstøj og crocs, og lugter af festen aftenen før? Det siger enormt meget.

Også dine indkøbsposer siger meget om dig. Er det genbrugspapir eller plastik, og er det et simpelt design eller virker det rodet og uoverskueligt? Din forretningsfacade siger også meget om dig. Er den pæn og velholdt, er det tydeligt at du har til huse der, eller er du nærmest gemt væk i en baggård, fyldt med rygende pauseholdende medarbejdere? Det handler alt sammen om, at have det pæneste billede af sig selv præsenteret ud mod omverdenen.

Du kan få hjælp til kommunikationen

Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst kommunikerer, så er der rigtig mange steder at få hjælp. Det mest logiske er at hyre en kommunikationschef eller en kommunikationskonsulent, der kan give dig nogle fif. Du kan dog også lære en del ved at læse på nettet og følge forskellige kommunikationsblogs.

Det kan også være, at det ikke er selve kommunikationen, det er galt med. Hvis du for eksempel handler på et sprog, som ikke er dit modersmål, er der stor chance for fejl i oversættelsen. Så vil du kunne få den bedste hjælp hos et oversættelsesbureau, som bare oversætter den kommunikation du gerne vil ud med, til et andet sprog.

Én ting er i hvert fald sikkert – du kan ikke klare dig uden kommunikation! Så hvis der er noget galt med din kommunikation, så gælder det om at få det fikset i en fart!

Kommentarer er deaktiveret