For megen varme gør, at vi tager på

Kroppen forbrænder energi på mange forskellige måder, blandt andet når kroppen skal regulere din kropstemperatur. Hvis du befinder dig et koldt sted, skal din krop forsøge at varme dig, og befinder du dig et varmt sted, skal din krop forsøge at nedkøle dig. Kroppen arbejder hele tiden mere eller mindre, alt efter hvilken temperatur du befinder dig i. 

For megen varme

Vi skruer mere og mere op for varmen, og oplever ikke længere så forskellige temperaturer i løbet af dagen, som vi gjorde engang. Vi forlader sengens varme og står op i stuetemperatur. Vi forlader hjemmets varme, og sætter straks varme på i bilen, arbejder på et varmt kontor, og kører hjem i en varm bil til vores varme hjem. Kroppen skal ikke regulere vores temperatur så jævnligt, som den tidligere har gjort, og vores kroppe bruger derfor mindre energi af samme grund.

For sjældent at vi fryser

De er sjældent at vi fryser så meget, at vi stamper i jorden og slår os selv på armene for at holde varmen. Men når vi faktisk fryser så meget, bruger kroppen mere energi på at holde os varme, og forsøge at sørge for, at kunne holde varmen en anden gang.

Forskere mener, at udsættelsen for kulde kan være med til at regulere vores energiforbrug og vores vægt. Kost og motion er selvfølgelig stadig de største faktorer i forhold til ens vægt, men kroppens temperaturjustering har altså også noget at skulle sige. Så det at skrue ned for varmen vil faktisk kunne hjælpe os til at tabe os, samtidig med at vi udleder mindre CO2. Det vil altså også hjælpe på miljøet, hvis vi skruer ned for varmen.

Hvis du derimod ikke har lyst til at tabe dig ved at fryse, kan du overveje at få en fedtsugning i stedet. Det er noget dyrere, men til gengæld går det hurtigere end tænderklapperiet.

Kommentarer er deaktiveret