Glem ikke vedligeholdelsen – det kan blive dyrt

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om hvordan jordvarmepumpen kan gøre dig rigere. I dette indlæg vil jeg understrege vigtigheden af at vedligeholde kalorius. Hvis ikke den vedligeholdes, kan du nemlig blive en hel del fattigere ifølge Mikonomi.dk

En husforsikring dækker huset som bygning. Dette vil sige, at husforsikringen dækker vinduer, vandrør, el-installationer og varmekilder osv. Så hvis du har eller overvejer at have en varmepumpe, er denne dækket af husforsikringem.

Hvis du skal have installeret en jordvarmepumpe, anbefaler jeg på det kraftigste at du henvender dig hos dit forsikringsselskab først. Ifølge mikonomi.dk dækkes jordvarmepumpen nemlig ikke automatisk af husforsikringen efter installationen. Din husforsikring dækker nemlig først tilføjelser på dit hus, når disse er oplyst til forsikringsselskabet.

Herudover vil dit forsikringsselskab med al sandsynlighed opfordre dig til at købe en entrepriseforsikring, som gælder i installationsperioden. Dette vil de gøre fordi, at husforsikringen ikke dækker skader i forbindelse med installationen af jordvarmepumpen. En entrepriseforsikring dækker til gengæld for skader der opstår under installationen.

Vedligehold jordvarmepumpen.

Selv om jordvarmepumpen ikke kræver hyppig vedligeholdelse, er det en rigtig god idé at tjekke dens funktion en gang imellem. ifølge Energistyrelsen, bør du eksempelvis holde nøje øje med elforbruget, og derudover bør du lytte efter mislyde.

I hele taget bør du være rigtig opmærksom på om alt er som det skal være. Hvis dit hus opvarmes mere end normalt anbefaler jeg kraftigt, at du tjekker jordvarmepumpen. Herudover er det lovpligtigt, at få foretaget et årligt servicetjek af jordvarmepumpen. Servicetjekket skal laves af en installatør, og hvis han finder fejl skal de straks udbedres.

Hvis din jordvarmepumpe beskadiges eller er skyld i skader på dit hus, og dit forsikringsselskab vurderer at disse skader kunne forhindres ved almindelig vedligeholdelse, vil din husforsikring formentlig ikke dække. Sørg derfor at vedligeholde jordvarmepumpen.

Fejlagtig installation kan blive dyrt

Selv om du har tegnet en entrepriseforsikring, og du har meddelt dit forsikringsselskab. at du har fået installeret en jordvarmepumpe, kan du ikke være sikker på at din husforsikring dækker, hvis pumpen ikke er installeret korrekt.

Du skal eksempelvis være sikker på, at du har valgt en jordvarmepumpe af korrekt type og størrelse for dipengeikont hus. Desuden skal du være sikker på, at når du skal have installeret jordvarmepumpen, at installatøren har monteret jordslangerne korrekt og tæt.

Hvis jordvarmepumpen går i stykker eller er skyld i skader på dit hus, kan det blive en dyr omgang for dig. Et samlet jordvarmeanlæg koster som minimum 100.000 kroner, og disse penge erstattes ikke hvis fejlen skyldes manglende vedligeholdelse, ved forkert installation, eller hvis du ikke har oplyst forsikringsselskabet om at du har fået monteret jordvarmepumpen

Kommentarer er deaktiveret