Hvilken opvarmning skal du vælge?

Opvarmning er den største energisluger i dit danske hjem, og dermed også det du bruger flest penge på, når det kommer til energiregningerne.
Der er dog flere forskellig løsninger, som du kan anvende dig af, så du kan opnå besparelser, så du kan bruge de besparede penge på fest, sjov og ballade.

Spørgsmålet er så, hvilke muligheder du har. mange mennesker vælger at investere i en varmepumpe. Eksempelvis kan du her på denne side finde gode tilbud på varmepumper: www.varmepumpetilbud.dk/ . På denne side, er det både muligt at læse mere om varmepumper, men også at indhente tilbud på dem. Det har mange gjort med succes, og de har sparet mange penge.

Andre alternativer for dig, der gerne vil spare penge på varmen, er jordvarme, pillefyr og isolering.

Hvad er bedst for mig?

Men det helt store spørgsmål er så: Hvilken opvarmnings form skal du vælge?
Der er naturligvis flere faktorer, der skal overvejes, når du skal vælge den, for dig, optimale løsning. Blandt vigtige aspekter kan følgende nævnes:

  • Hvor store besparelser vil jeg have?
  • Hvor mange penge vil jeg på bruge på investeringen
  • Hvor stort er mit hus?
  • Hvor stor er min have?
  • Gider jeg bruge tid på påfyldning af brændsel?
  • Har jeg gulvvarme?
  • Hvad er min nuværende opvarmnings form?’

Det første af disse spørgsmål er naturligvis meget dumt, for naturligvis vil man opnå så stor en besparelse som muligt. For at opnå den største besparelse på varmeregningen, skal du vælge jordvarme. Og så tænker du straks, at så er det da, du gør. Men lige et øjeblik.
Jordvarme har nemlig krav til at kunne fungerer ordentligt. Først og fremmest kræver jordvarme, at du har en stor have. Det er nødvendigt, fordi at der skal graves slanger ned i haven. Faktisk kræver det at din have er på minimum 300 kvadratmeter. Endvidere skal dit hus være velisoleret, og det er allerbedst hvis du har vandbåren gulvvarme.

Hvis disse krav ikke er opfyldt, vil det være bedre for dig med en varmepumpe eller et pillefyr. Disse løsninger er meget billigere, men kan heller ikke give lige så store besparelser som jordvarme. Jordvarme kan give besparelser på op til 80 procent, mens pillefyr og varmepumper kan give besparelser på cirka 50 %. Men det er da bestemt også værd at tage med. Hvis du idag bruger 10.000 kroner på varme, kan du altså med en investering i varmepumpe eller pillefyr kunne lægge 5.000 kroner til side hvert år, når investeringen er tjent hjem. Det kan altså hurtgit blive til en ferie med de penge.

 

Kommentarer er deaktiveret