Køb elektronik der er bedre for miljøet

Mange kontorer har rigtig meget elektronik kørende hele tiden, hvilket hurtigt kan medfører at man bruger rigtig meget strøm, og dermed udleder meget CO2.

Dette bør man som indkøber være opmærksom på, og skal man ud og købe nyt udstyr, kan man med fordel kigge efter produkter som er energieffektive. På Ekspertvalg.dk kan man få hjælp til at finde energieffektive produkter.

I Danmark har vi både EU’s energimærke A-G, Go’ Energimærket og det internationale mærke EnergyStar. Mærket viser hvor meget energiapparatet forbruger, sammenlignet med andre apparater af samme slags. Produktet mærkes med pile på en skala fra A til G, alt efter hvor energibesparende produktet er. For nogle typer produkter kan man kommer ud for, at skalaen er forlænget med A+, A++ eller A+++.

Hvordan bliver produkterne energimærket?

Producenterne af produkterne skal udarbejde dokumentation for hvor højt et energiforbrug deres produkter har. Dette skal bl.a. gøres med afprøvningsrapporter. Herudover skal producenterne også tage hensyn til bæredygtigt forbrug, bæredygtig produktion og bæredygtig industripolitik. Energistyrelsen kontrollerer mærkerne i Danmark, og sekretariatet for energimærkning står for den opfølgende strikprøvekontrol af produkterne.

Tænk på miljøet og spar penge på energiforbruget

Når indkøbschefen skal ud og købe ny kopimaskine næste gang, bør man derfor vælge en energieffektiv version, der både er bedre for miljøet samt kan mindske virksomhedens energiforbrug. Det kan dog være svært selv, at finde rundt i hvilke produkter som er bedst for miljøet, og man kan derfor have brug for hjælp til at få et overblik. Ekspertvalg.dk samarbejder med flere forskellige leverandører af produkter som henvender sig til virksomheder. Kontakter man derfor Ekspertvalg.dk angående et produkt som man er interesseret i, vil de kunne sætte virksomheden i forbindelse med forskellige leverandører, som alle kan give professionel vejledning, og give deres bud på hvilket produkt de mener stemmer bedst overens med virksomhedens behov. Leverandørerne af de forskellige produkter, ved desuden godt at de er i konkurrence med hinanden, og de vil derfor altid forsøge, at give jer et godt tilbud.

Kommentarer er deaktiveret