Pillefyr er fremtidens opvarmning

Pillefyr er fremtidens opvarmning

En investering i et pillefyr er en investering i fremtiden, og det er der flere gode grunde til. Et pillefyr tjener hurtigt sig selv ind igen og gør at du i fremtiden kan spare halvdelen af hvad du normalt betaler for at opvarme huset. Derudover er et pillefyr godt for miljøet da det er CO2 neutralt, og du bidrager dermed til en mere bæredygtig planet ved at bruge pillefyr som opvarmning.

Grønne træpiller

Træpiller bliver lavet af naturens eget affald i form af savsmuld og træspåner. En træpille er CO2 neutral ved ikke at bidrage til drivhuseffekten, og ikke at afgive mere CO2 end hvis træerne var blevet stående i skoven. Materialet til træpillerne kommer oftest fra træindustrien, hvor rester og træaffald er fantastisk til at lave træpiller af. Det sker dog at efterspørgslen på træpiller er større end træindustriens produktion af savsmuld og træspåner. I disse tilfælde bruger man hele træstammer, som tørres og hugges i stykker for derefter at blive lavet om til piller.

Det kan godt betale sig ikke at købe de billigste træpiller, da de i værste tilfælde kan være lavet af forurenet træ. Dette var et problem da pillefyret blev populært for 15 år siden, men burde ikke være noget den almindelige bruger skal være bange for at støde på i dag. Det er dog alligevel klogt at holde øje med de tegn der vil være, hvis træet ikke er rent træ. Træpillerne skal ikke lugte af andet end brændt træ når man afbrænder dem i ovnen. De skal ligeledes være træfarvede, hvor det især er farverne rød, grøn og hvid som er tegn på at det ikke er rent træ man har med at gøre. Forurenet træ er både skadeligt for os selv og for miljøet, hvorfor det helt klart skal undgås.

Bedre varme

Pillefyret er et fremragende alternativ til opvarmnings former med fossile brændstoffer som gas og olie. Det tager omtrent 3 år at tjene de penge som er brugt på et pillefyr ind igen, men når dette er gjort skal der nok komme overskud på kontoen. Træpiller er ikke kun miljørigtige i drift, de er også blandt de billigste former for brændsel som findes. Når det er sagt, skal der heller ikke betales CO2 afgift på pilleovne, som der skal på mindre miljøvenlige former for opvarmning. Et pillefyr kan sagtens varme et helt hus op, og kan i samme omgang sørge for varmt vand i hanerne.

Hvis man vil investere i fremtiden, er mit bud at man skal skifte opvarmningen ud med pilleovn.

Kommentarer er deaktiveret