Udendørsbelysning er essentielt!

Udendørsbelysning er rigtig vigtigt i mange sammenhænge, og er nærmest uundværligt for husejere i vintermånederne. Det er mørkt når man tager hjemmefra, og mørkt når man kommer hjem, og resultatet er, at man intet kan se i sin have, indkørsel og ved hoveddøren. Derfor skal udendørsbelysningen være i orden!

Som sagt er udendørsbelysning enormt vigtigt, fordi du ellers kan risikere, at du intet kan se på din egen grund. Der er især visse ting der besværliggøres i høj grad, hvis ikke man har udendørsbelysningen i orden!

Det lille hus

Dette punkt er selvfølgelig ikke så relevant, som det engang har været. Det er de færreste der i dagens Danmark, har toilet nede i gården eller ude i haven. I gamle dage har det dog været et stort problem, hvis lyset ikke har været i orden, og det er stadig sagen i sommerhuse, på campingpladser og lejrskoler – der skal man ofte ud i og igennem naturen, før man kan komme til at forrette sin nødtørft.

Varmepumpe-tjek

Lys er temmelig essentielt, hvis du skal ud i mørket for at tjekke din varmepumpe, septiktank eller noget lignende, som det er umuligt at fumle med i mørket. Og det skal jo tjekkes.

Skraldeafhentning

Hvis ikke du selv sætter dit skrald op til vejen, får du ikke hentet skrald, og sådan er det! Derfor er det vigtigt, at du husker at gøre det, og vigtigt at du har lys, så du kan gøre det ordentligt.

Løbske dyr

Hvis du er et af de heldige mennesker, der ejer et dyr, har du sikkert også prøvet at jagte rundt efter det ude i haven, fordi dyret har været stukket af. Så lige meget om du har katte, kaniner, hamstere eller noget helt fjerde, er det vigtigt at have lys i haven, så de ikke stikker endegyldigt af.

Undgå ulykker

Dette er klart den mest elementære: Du skal have lys i din have, på din havegang, foran din dør og i din indkørsel, så du ikke selv kommer til skade. Der kan ligge alt muligt mærkeligt på din vej, som forårsager at du falder og slår dig, eller du kan kommer til at køre henover noget – måske endda kæledyret fra før?

Afslutningsvist kan man sige, at der kan gå rigtig mange ting galt, hvis ikke du har udendørsbelysningen i orden: Du kan ikke komme på toilettet, du risikerer at din septiktank og varmepumpe siger fra, du får ikke hentet skrald, du kommer til at komme til skade og køre dit kæledyr over. Så skynd dig at sætte en lampe op!

Kommentarer er deaktiveret